БЛОГ СТЪЛБИТЕ.bg

БЛОГ СТЪЛБИТЕ.bg

КАКВО Е ВАЖНО ПРИ ИЗБОРА НА СТЪЛБИ

КАКВО Е ВАЖНО ПРИ ИЗБОРА НА СТЪЛБИ

Всеки от нас се е сблъсквал с ред неизвестни при избора на продукт, който не купуваме често.  Особенно когато става въпрос за тeхнически характеристики, се заравяме в хиляди цифри и термини, които не разбираме до толкова добре, а и в забързаният ни ден, нямаме време да се задълбочаваме.Обикновенно накрая избираме продукт с компромис, т.е. отговаря на част от изискванията, а удовлетворението от покупката ни оставя с лек неприятен привкус. Тук ще се опитаме да поставим накратко точните въпроси, за да може всеки от вас да съкрати времето за избор на продукт, и резултата да бъде 100% щастлив потребител..Както вероятно сте забелязали, пазара предлага стотици варианти на алуминиеви стълби. Повечето от тях за подходящи за употреба в закрити и открити пространства, заради устойчивия материал, от който са направени, компактни са, и имат много функции. Но как да изберем нашата стълба, без да правим компромис?

АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ИЗМЕНЕНИЯТА В DIN EN 131, КАСАЕЩИ СЕКТОР СТЪЛБИ 2018

АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ИЗМЕНЕНИЯТА В DIN EN 131, КАСАЕЩИ СЕКТОР СТЪЛБИ 2018

В Европейският съюз стандартът DIN EN 131-1 определя техническите изисквания, както и инструкциите за употреба на преносими стълбиСтандартът не е приложим за стълби за специфични професии като тези, които служат за почистване на прозорци, както и покривни стълби например. Новите спецификации влизат в сила от 01/01/2018 за всички останали видове стълби . За да се направи работата със стълби още по- безопасна, частите 131-1 и131-2 от стандарта DIN EN се променят значително.От 01/11/2015 (дата за изменение на стандарт в част EN 131-1) има временно споразумение, където новата и старата версия са в сила.

ДОМАКИНСКИ СТЪЛБИ

ДОМАКИНСКИ СТЪЛБИ

Домакински стълби от алуминий.

Домакинските стълби са вид малки стълби, предназначени за дейности в дома, офиса и склада. Днес се произвеждат основно от видове метали като стомана, желязо и алуминий. Най- предпочитаните са тези от алуминий, заради неоспоримите качества на материала - здравина, устойчивост на корозьонни процеси, и същевременно малко тегло. Домакинските стълби се отличават с компактен размер, предназначени за малка работна височина, лесно се прибират, и не изискават място за съхранение.Предлагат се в различни варинти:

-едностранни - със стъпала за качване от едната страна/ като последното е платформа/, и осигурителна рамка;


КАК ПРАВИЛНО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ АЛУМИНИЕВА СТЪЛБА?

КАК ПРАВИЛНО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ АЛУМИНИЕВА СТЪЛБА?

Преди да използваме алуминиевата стълба, трябва да се запитаме дали здравословното ни състояние позволява да използваме стълбата? Ползването на стълбата може да е опасно, ако страдате от заболявания, изискващи прием на определени лекарства, употреба на алкохол, или наркотици.

При транспортиране трябва да сте сигурни, че стълбата е добре укрепена върху багажника на колата или в съответния  камион, за да се предотврати падането и увреждането й.

Преди първата и употреба, внимателно огледайте стълбата и се уверете, че всичките й части са функциониращи.

В началото на всеки работен ден, в който ще се използва стълбата, тя трябва да бъде внимателно огледана за повреди, за да се осигури безопасното й ползване.

Уверете се, че алуминивата стълба е подходяща за дейността, за която възнамерявате да я ползвате.


ТЕЛЕСКОПИЧНИТЕ СТЪЛБИ - УМНИЯТ ИЗБОР ПРИ НУЖДА ОТ КОМПАКТЕН ПОМОЩНИК.

ТЕЛЕСКОПИЧНИТЕ СТЪЛБИ - УМНИЯТ ИЗБОР ПРИ НУЖДА ОТ КОМПАКТЕН ПОМОЩНИК.

Телескопичните стълби са един от продуктите, адаптирани към нуждите на нашето ежедневие. Живеем бързо, а огромното предлагане на продукти от всички сфери на живота ни, ни обгражда, неусетно :), с много на брой, и не дотам нужни ни, придобивки. Когато избираме, търсим продукта който максимално ще задоволи ако не всичките, поне повечето ни желания.  

МАЛКИ СКЕЛЕТА ЗА ДОМАШНА И ПРОФЕСИОНАЛНА УПОТРЕБА.

МАЛКИ СКЕЛЕТА ЗА ДОМАШНА И ПРОФЕСИОНАЛНА УПОТРЕБА.

 

Скелетата с компактен размер са предназначени за употреба в малки пространства, където няма възможност за ползване на по- голяма конструкция. Днес те се произвеждат от различни материали, като най- предпочитаният е алуминият, заради малкото си тегло, здравина, и дълъг живот. Широко приложение скелетата намират във всички сфери на живота ни, заради универсалните си качества

Показани са от 1 до 6 от 6 резултата (1 страници)